Prima noastră privire asupra Audi Q6 e-tron

  • 0

Audi a lansat abia recent Q4 e-tron în SUA, dar încă un model electric este pe drum. În urmă cu câteva zile, producătorul auto din Ingolstadt a oferit lumii vehiculelor electrice prima sa previzualizare a Q6 e-tron, care va fi un crossover electric de dimensiuni medii, între frații săi Q4 și Q8 e-tron. Modelul a fost supus unor teste pe vreme rece în Europa înainte de debutul său așteptat în metal la sfârșitul acestui an. La început, puteți bănui că acesta va fi încă un model Audi bazat pe arhitectura MEB a Grupului Volkswagen, care stă la baza unor modele precum Q4 e-tron și VW ID.4.

Dar Q6 e-tron va folosi în schimb arhitectura Premium Platform Electric (PPE) a Grupului VW, comună cu Porsche. Q6 e-tron va marca prima utilizare de către Audi a acestei platforme. „Cu Audi Q6 e-tron, mobilitatea electrică vine pentru prima dată de la Ingolstadt”, a declarat Markus Duesmann, CEO Audi AG. „În acest scop, construim, de asemenea, o instalație dedicată de asamblare a bateriilor la fața locului. Acest lucru ne va permite să păstrăm know-how important aici în Germania și să ne instruim angajații în domeniile viitoare.” La fel ca și frații săi mai mici, Q6 e-tron va fi oferit în variantele standard și Sportback, Ingolstadt fiind apreciat de această gamă cu două variante, care va oferi doar configurații cu două motoare. Când vine vorba de designul exterior, cele mai vizibile elemente sunt cutele ascuțite de deasupra pasajelor roților, pe care le-am văzut și pe Q4 e-tron.

De asemenea, ne putem aștepta cu siguranță la un cadru de grilă hexagonală cu o suprafață modelată, care a devenit fascia frontală marca comercială a Audi în epoca electrificării.

Q6 e-tron va fi produs la Ingolstadt, Germania, și ar trebui să fie prezentat integral în a doua jumătate a acestui an, urmând să urmeze vânzările la scurt timp după aceea.