2023 Dodge Hornet

  • 0

Compactele lui Dodge nu s-au ridicat întotdeauna în vârful muntelui. Caliber a fost o interpretare interesantă a unui hatchback, iar Dart a încercat să reînvie una dintre plăcuțele legendare ale lui Dodge, dar niciuna nu părea să rezoneze. Când Dart a mers la marea linie de asamblare din cer, Dodge nu l-a înlocuit. În schimb, compania sa aplecat mai mult pe Durango, Charger și Challenger. În retrospectivă, a fost o mișcare interesantă și distractivă. Cu toate acestea, odată cu dispariția viitoare a generațiilor actuale de Charger și Challenger și o cerere fierbinte pentru crossover-uri compacte, Dodge are o gaură mare de umplut. Așadar, brandul sare înapoi în sfera compactă cu Hornet, născut în Italia, iar compania aplică ceea ce a învățat din nebunia mașinilor musculare. Dodge împarte Hornet-ul la mijloc pe baza grupului de propulsie. Modelul entry-level este GT, care are un Hurricane I4 turbo de 2,0 litri care transmite 268 CP și 295 lb-ft de cuplu printr-o transmisie automată cu nouă trepte și către toate cele patru roți. Modelul R/T mai puternic pivotează la putere hibridă cu un turbocompresor I4 de 1,3 litri care arde pe benzină, asociat cu un motor electric pe puntea spate și un generator de pornire montat pe motor.

Combinat, acest grup propulsor transmite 288 CP și 383 lb-ft de cuplu roților. Atașată la moara cu ardere internă a R/T este o transmisie automată cu șase trepte. Deși aceste cifre sunt interesante pe hârtie, pe drum se traduc, ei bine, exact așa cum te-ai aștepta. La GT, I4 turbo oferă suficientă putere prin piciorul drept pentru a nu contesta prea multe manevre. Creșterea la viteza pe autostradă este la doar câteva secunde distanță. În timp ce lansarea inițială este pe partea mai conservatoare, cu o intrare moale a accelerației, trecerea la modul sport face că intrările inițiale ale accelerației sunt mai agresive și mai interesante. Etrierele frontale Brembo cu patru pistoane sunt incluse în Track Pack, împreună cu un set de roți de 20 inchi care înlocuiesc unitățile standard de 17 inci. Aceste roți de 20 de inci sunt învelite în cauciuc 235/40.

Dacă doriți oricare dintre aceste bunătăți și nu doriți să cheltuiți banii în plus pe modelul R/T mai rapid, Dodge va arunca Track Pack pe un GT. GT echipat cu Track Pack se descurcă cu drumul în modul său normal de conducere fără prea multă durere și suferință. Peretele lateral relativ îngust ar putea avea dificultăți în gestionarea craterelor din drumurile din nord, dar suspensia reglabilă funcționează. În modul de conducere standard, denivelările ușoare și plăcile de spălat de pe drum evită în mare măsură cabina. Cu toate acestea, dacă doriți să obțineți o senzație mai bună a drumului, trecerea în modul sport va întări suficient de mult suspensia pentru a vă aminti că suprafața drumului nu este atât de netedă cum v-ați amintit. În timp ce Hornetul ’23 este distractiv de condus – și face o treabă bună în estomparea liniilor dintre un crossover compact și o trapă fierbinte – pentru cei cărora le pasă mai mult de caracteristicile consumatorilor, Hornet le are și pe acestea. În mijlocul bordului se află ecranul tactil standard de 10,25 inchi care rulează sistemul de infotainment Dodge Uconnect 5. Apple CarPlay și Android Auto sunt ambele standard, dar conexiunea fără fir este disponibilă pe variante mai decupate. Indiferent de alegere, ecranul mare funcționează bine și este ușor de navigat. Ecranul CarPlay se afișează ciudat și durează puțin timp pentru a se ajusta la raportul de aspect.