Volkswagen Multivan California

  • 0

Noul Volkswagen Multivan California a fost confirmat pentru dezvăluirea anului 2023 Versiunea pentru camper a noului MPV va fi detaliată în cursul acestui an; se preconizează a fi lansat în 2024.

Multivan California va înlocui actualul Volkswagen California 6.1, care se bazează pe duba Transporter de ieșire. Singurul model bazat pe Transporter 6.1 încă în vânzare în Marea Britanie, are un preț de la 60.398 GBP. Multivan a semnalat o schimbare în gama de vehicule comerciale a mărcii, eliminând suporturile Transporter în favoarea platformei MQB, care stă la baza majorității mașinilor Volkswagen. Volkswagen nu a confirmat încă niciun detaliu despre Multivan California, dar ar putea deveni singura camioneta hibridă plug-in disponibilă la vânzare. Rivalele Mercedes-Benz Clasa V Marco Polo și Ford Transit Custom Nugget sunt disponibile numai cu motoare diesel. În ceea ce privește mult așteptatul Volkswagen ID Buzz California, Intra a spus că acesta va ajunge în 2025, după lansarea unui model cu ampatament lung la sfârșitul acestui an.

Această variantă LWB – programată să ofere o mai mare flexibilitate a scaunelor decât modelul actual – va fi vândută și în SUA. Șeful Volkswagen R&D, Kai Gruenitz, a declarat anterior pentru Autocar că „va avea trei rânduri și șapte scaune și le puteți scoate pe toate din spate”, precum și scaune de căpitan rotative. El a confirmat, de asemenea, că un ID Buzz GTX axat pe performanță va fi dezvăluit la sfârșitul acestui an, oferind 335 CP și un interior personalizat.