Range Rover Evoque vs Volvo XC40

  • 0

Piața SUV-urilor compacte premium a devenit din ce în ce mai populară în ultimul deceniu. În cazul în care familiile ar fi fost odată limitate la proprietatea mare sau în salonul de familie când au depășit tradiționalul hatchback cu cinci uși, acum există o opțiune mai dezirabilă, mai la modă.
SUV-ul compact premium este proiectat pentru a fi stilat și ambiționant, cu acel aspect frumos egalat doar de caracterul practic și performanța lor. Este cea mai bună categorie din ambele lumi pentru cei care trebuie să treacă la ceva cu mai mult spațiu – deși nu la fel de mult ca uriașul Volvo XC90 sau mamutul Land Rover Discovery – dar fără a compromite abilitățile de conducere sau aspectul.

În timp ce un închiriere lunar face ca un SUV premium să fie o opțiune mai accesibilă decât să plătești pentru unul, versatilitatea categoriei este cea care îl face o alegere excelentă – statura lor mai mică îi face la fel de ușor de condus ca un hatchback, sunt mai ușor de accesat și de ieșit decât omologii lor mai mari și tind să fie o alegere foarte sigură, cu o mulțime de funcții suplimentare.

Și când vine vorba de SUV-uri compacte grozave, cu acel avantaj luxos, Range Rover Evoque și Volvo XC40 ies adesea în frunte. Asadar – Range Rover Evoque vs Volvo XC40.

Evoque a fost lansat în 2011 și s-a dovedit popular de atunci. A fost cel mai vândut model Land Rover în 2020 și a deschis calea spre extinderea pieței SUV-urilor compacte premium. Volvo XC40 a fost lansat în 2017 și de atunci a fost un competitor puternic, oferind o opțiune mai mică pentru popularele XC60 și XC90.

Range Rover Evoque
Cea mai recentă versiune a lui Range Rover Evoque a venit cu un pas, cu un stil proaspăt, stive de tehnologie de ultimă oră și motoare hibride pentru a face Evoque mai la modă, mai sigur și mai eficient.

Este cel mai mic SUV din gama de invidiat a Land Rover și a umplut o nișă pe piață la momentul lansării. Acea nișă este acum plină cu unele dintre cele mai bune vehicule din jur, dar Evoque încă iese în evidență.

Există o gamă de motoare – două diesel, patru pe benzină și un hibrid plug-in (PHEV) – precum și patru niveluri de echipare oferite: Evoque, S, SE și HSE. Fiecare poate fi combinat cu pachetul R-Dynamic care adaugă detalii mai sportive exterioare. Faimos, nivelurile superioare de echipare ale Land Rover pot deveni puțin costisitoare, dar modelul de bază de nivel de bază va face tot ceea ce ți-ai dori să facă – și mai mult.

Experiența generală de condus este la fel de plăcută pe cât v-ați aștepta de la brandul britanic de lux: și-au construit moștenirea pe mașini bune, solide, care oferă o experiență completă.

Volvo XC40

Lansat în 2017, Volvo XC40 a devenit unul dintre cele mai bine vândute Volvo, cu aproape 50.000 de exemplare vândute în toată Europa la un an după lansare.

Pe o piață care devine din ce în ce mai plină, XC40 este un competitor puternic. Unul dintre cele mai accesibile SUV-uri premium de pe piață, Volvo a reușit să găsească un echilibru între confort și rafinament, asigurându-se în același timp că lui XC40 nu îi lipsește nicio utilitate.

Interiorul lui XC40 este minimalist și rafinat, cu un stil funky, un sistem de infotainment bun și mult spațiu pentru 5 adulți (chiar și în spate). Cabina este echipată și cu o mulțime de spațiu de depozitare: coșuri de ușă de dimensiuni bune, o secțiune detașabilă în cotiera centrală și un portbagaj mare cu un separator pop-up pentru a ține pungi de cumpărături sau articole similare libere.

La fel ca Evoque, există o mulțime de opțiuni oferite pentru a se potrivi diferitelor bugete și nevoi. Vine într-o varietate de modele, începând cu Momentum Core de la nivel de intrare până la somptuosul Inscription Pro. Când vine vorba de motor, puteți alege între benzină, hibrid plug-in sau chiar complet electric – făcând din Volvo XC40 o alegere atrăgătoare pentru o mașină de companie.

Când vine vorba de experiența de condus, Volvo XC40 este confortabil și funcționează bine în diferite condiții – este la fel de ca acasă să găsești prin oraș, cât și să urle pe autostradă. Modelele PHEV – T4 și T5 Recharge – pot parcurge chiar și distanțe scurte numai cu energie electrică, făcându-le perfecte pentru călătorii scurte prin oraș.

Și, ca întotdeauna, Volvo XC40 continuă moștenirea Volvo de vehicule axate pe siguranță. Euro NCAP l-a evaluat cu 5 stele după testarea de siguranță, iar XC40 se ridică drept una dintre cele mai sigure mașini de pe drum, fără a fi nevoie să adauge niciun plus.

Este o luptă strânsă între Range Rover Evoque și Volvo XC40. Alegeti voi dupa documentare desigur.