Range Rover – Evoque

  • 0

Eheeeee , multi ani au trecut de cand Freelander a fost cel mai bine vandut SUV compact din Europa. Practic acest batran model stergea pe jos cu tot ce era in materie de SPORT UTILITY VEHICLE in Europa… Intre timp vremurile s-au schimbat si la Range Rover si la concurenti…
Range Rover Evoque nu seamana cu nimic altceva cunoscut. Cel mai mic Range Rover are proportii de SUV compact, dar stilul te duce cu gandul mai degraba catre un hot-hatch de avangarda.

Una peste alta vorbim de o masina tare aratoasa , cu personalitate care incearca sa imbine eleganta cu tineretea… in fond e un model foarte foarte tanar… nu ?
Masina este up to date cu toate sistemele de siguranta de ultima generatie dezvoltate de constructorul britanic – Sistemul e-Terrain mai ofera trei programe de rulare, adaptate pentru zapada, drumuri proaste cu denivelari si sleauri, plus un program pentru mersul pe nisip. In toate programele destinate rularii pe altceva decat asfalt, raspunsul la acceleratie devine mai putin incisiv, iar suspensia, mai confortabila. Sistemul ESP devine deosebit de vigilent pe zapada si pe drumuri noroioase cu sleauri.
Range Rover Evoque,are un interior mai degraba asimilabil modelelor sport decat SUV-urilor tipice.Butoanele de la bord sunt mari si usor de identificat, iar inclinarea consolei centrale spre zona dintre scaune faciliteaza accesul la comenzile sistemului audio si reglarea climatizarii.Aceasta gaselnita o mai intalnim la masinile cu tenta sportiva – vezi bmw seria 3 si Fiat Bravo… Masina are tot felul de gadget-uri de ultima generatie din care cateva ne-au atras atentia – catalogauto.net este impresionat de cele 5 (da cinci) camere de luat vederi cu care este dotata masina – 2 in fata , i in spate si cate una pe latarale, toate spre a face momentul parcarii cat mai confortabil; de asemenea ammai fost placut impresionati de luminile de ambient din habitaclu ce pot fi pornite doar ATINGANDU-LE …In rest lux , extrem de luxos interiorul cu specificele insertii de lemn , materiale de foaaarte buna calitate si o senzatie ca viata e frumoasa imediat cum urci in el… iarasi specifica masinilor de calitate. Senzatia o pot simti doar cei care cumpara masina si din pasiune nu doar sa-i duca din pct x in pct y… Revenind la interior , putem spune ca exista suficient spatiu in habitaclu conform cu statutul de SUV al modelului.

Modelul a reusit sa obtina 5 stele NCAP , asadar se pare ca vorbim de un model destul de sigur.
Din pacate nu este deloc ieftina pretul din Romania invartindu-se in jurul sumei de 45000 Eur , dar merita cu siguranta banii.