HYUNDAI I40

  • 0

 

Hyundai I40 – este noua aparitie a constructorului coreean , ce tocmai a primit si un spot nou publicitar ce ruleaza pe TV… Modelul este destul de bine primit in buna traditie a ultimilor ani in tot ce inseamna Hyundai. Dar, in fapt , despre ce vorbim aici? Ei bine discutam de cel mai aprig concurent al KIA , asta pentru ca incearca untarget foarte special si extrem de larg in Romania si in tarile din jur. Cei doi constructori au creatii bunicele , cu materiale la interior acceptabile ce ochiometric par chiar de calitate , cu un desgn excelent mai ales in ultimii 3 ani ce are in vizor publicul tanar dornic de frumos , ce chiar daca are un salariu mediu spre mic isi doreste sa isi plimbe prietena intr-o masinuta frumusica. Si cel mai important cei doi constructori vand masini ieftine , da acesta e un aspect foarte important… daca esti functionar / spv/ manager intr-o bancuta ori intr- multinationala nu o sa poti decat visa la un seria 3 , pana si un Civic e scump insa intotdeauna este o solutie , si aici apar in lumina rampei cei doi constructori.

Dar sa revenim la Hyundai I40 , unii spun ca ar inlocui vechea SONATA insa eu cred ca publicul in target difera , insa acest lucru nu este foarte important.Este dezvoltat la centrul european de design de la Russelsheim şi vrea să devină nava admiral Hyundai în Europa. Modelul i40 are o lungime de 4,7 metri şi vrea să se bată în special cu rivalii din Japonia. Principalii concurenţi declaraţi pentru Hyundai i40 sunt Toyota Avensis şi Mazda6. Cam ambitios demersul constructorului asiatic pentru ca totusi oricat am fi de orbiti de pasiuni mai mari ori mai mici Mazda 6 domina categoric aceasta clasa iar Toyota este un monstru de fiabilitate.

Masina ofera doua variante berlina si break , dar pentru ca in tara noastra preferintele publicului sunt invers ca in vest si merg catre sedan varianta ultima va fi mai bine promovata. Cei de la Hyundai ofera acest model in compania programului „Five Year Triple Care”: cinci ani de garantie integrala, transmisibila, alaturi de cinci ani de asistenta rutiera si cinci ani de verificari tehnice periodice gratuite.

Cu 5 stele NCAP si ESP prezent in modelul de baza I40 poate constitui o varianta… pentru cine? Romania ne ofera raspunsul fara doar si poate…