MAZDA 2

  • 0

Mazda , ca si producator este foarte bine vazut in afara tarii noastre , si asta pe buna dreptate – asta pentru ca vorbim de autoturisme extrem de bine realizate din punct de vedere estetic si extrem de fiabile.

Mazda 2 este propunerea de oras sa spunem , a constructorului asiatic , o masinuta extrem de frumoasa si bine inchegata pentru clasa ei. Formele exterioare sunt extrem de placute ochiului , avem in fata o masina de oras ce nu te face de ras si din punct de vedere estetic. Oglinzile sunt mari cu forma de lacrima , asa cum exista si pe noul Leon. Stopurile sunt ascutite si destul de alungite pe spate insa overall spatele parca este putin taiat ai senzatia ca ii lipseste ceva si nu stii ce…Portbagajul este maricel insa nu exagerat , in interior exista o roata de rezerva de dimensiuni reduse.

La interior materialele sunt acceptabile pentru clasa ei insa frumos asezate , cu plastice de calitate specifice Mazda , ca si materiale nu neaprat si ca design seamana cu plasticele de pe Mazda 3. In interior senzatia este placuta , nu te simti inghesuit , piele nu exista decat pe maneta de viteze si aceea din inlocuitor. Oricum lucrurile la interior nu pot fi altfel decat intregul concept MAZDA – estetic si rezistent.

Principalii concurenti din clasa sa ar fi Ford Fiesta si Seat Ibiza , doi concurenti extrem de competitivi mai ales dupa facelift-urile ce le-au primit recent.