MAZDA

  • 0

Compania este infiintata in 1920 in Hiroshima, Japonia. Un am mai tarziu Jujiro Matsuda devine presedinte si incepe incet incet producerea de autocamioane. De atunci compania s-a dezvoltat continuu ajungand pana in ziua de azi cand produce automobile de top MAZDA fiind supranumita si BMW-ul asiatic datorita performantelor si design-ului extrem de atragator.

In Romania , marca are vanzari mai degraba modeste in ciuda calitatii extraordinare a automobilelor , in fapt piata romaneasca este putin atipica , singurele marci asiatice de succes fiind cele ieftine – HYUNDAI SI KIA. Cristian Rigu, Country Manager Mazda România declara in aprilie 2010 ca „Această performanţă (2% cota de piata – nota red catalogauto.net)se datorează în mare parte gamei tinere. Unul dintre cele mai vândute modele a fost SUV-ul CX-7, în primele două luni acesta înregistrând o cotă de piaţă de 4,3% pe segmentul său. Conform datelor proprii trendul vânzărilor va râmâne ascendent, în luna martie volumul de unităţi îl va depăşi pe cel din primele două luni, situându-se la 127 de autovehicule”. Asadar in ciuda optimismului reprezentantilor companiei cifrele suntmodeste daca e  sa ne gandim la calitatea de netagaduit a masinelor produse de japonezi. Din pacate mai este ceva pana cand piata din Romania va deveni suficient de educata in acest sens.

Mazda comercializeaza in Romania urmatoarele modele: Mazda 2, Mazda 3, Mazda 6, Mazda MX5, Mazda Cx7, Mazda Cx9, Mazda Cx5 (tocmai ce e inceput comercializarea acestui model).