RENAULT FLUENCE

  • 0

RENAULT FLUENCE este o berlina ce isi propune sa inlocuiasca RENAULT MEGAN SEDAN , produs de mare succes in piata romaneasca.

Masina a fost lansata tocmai in 2009 la SALONUL AUTO DE LA FRANKFURT ce cum bine stiti are loc toamna tarziu , astfel ca masina a fost disponibila in Romania abia din 2010.

Este o masina ce se doreste a fi un upgrade al Meganu-ului sedan atat la nivel de design interior cat si la interior. Masina tine de clasa compacta in ciuda faptului ca unii specialisti s-au grabit sa spune ca are putea sa incerce posibilitatea urcarii la treapta superioara in clasa medie. Ei bine nu , ne pare rau insa a sustine acest lucru arata ca esti cel putin neinformat, asadar avem de-a face clar cu masina compacta ce are nazuinte executive poate doar la nivel declarativ , dar nici acelea foarte sustinute. Chiar si asa masina este in regula si avem in fata o berlina de familie cu forme serioase , un design schimbat practic total fata de vechiul Sedan Megan.

Interiorul este clasic Renault , nefiind mare lucru in pluc fata de masina pe care o inlocuieste , materiale modeste , design total neatragator , ceva mai bine fiind in versiunile superioare (si scumpe) fix in traditia Renault. Poate o idee de asemenare cu stilul LAGUNA la interior insa din punct de vedere calitativ materialele lasa de dorit foarte mult.

Motorizările sunt  de la hatchbackul Megane, fiind vorba despre două pe benzină (1,6 de 110 CP şi 2,0 de 140 CP) şi nu mai puţin de patru variante pentru motorul 1,5 dCi (85 CP, 90 CP DPF, 105 CP, 110 CP DPF).

Fluence are de infruntat o piata grea , unde practic a intrat foarte bine in Romania , Bulgaria si Turcia unde pretul este factorul decisiv , din alte puncte de vedere nu face fata acestei clase insa pretul iata ca il impune , privind doar catre caracteristicile stirct non pret , FLUENCE se bate cu LINEA de la FIAT si poate cu CHEVROLET CRUZE , daca privim tot pachetul (pret + alte caracteristici) atunci da in Romania si alte tari din zona intra in cursa cu oricine din aria compacta.