Skoda Octavia

  • 0

Considerata a fi una din cele mai spatioase modele din clasa sa (compacta) Skoda Octavia a fost si ramane un succes pe piata romaneasca , atat in perioadele de boom economic (cand un prieten ce lucreaza la Skoda imi spunea ca se vindeau ca tigarile…singure) cat si in perioada de recesiune.

Masina beneficiaza de un design exterior foarte sobru, seriozitatea si un aer puternic conservator o caracterizeaza foarte bine. Masina are o gama foarte mare de motoare de la 1,2 TSI pana motoarele diesel 2.0 si asta fara sa ne referim la „sportiva” familiei – SKODA RS.

Octavia da impresia de soliditate si siguranta si asta indiferent cum ai privi lucrurile , este o masina clasica de familist ce la interior si la exterior iti ofera tot ce ar avea nevoie o familie in ziua de astazi.

La interior avem in principiu o plansa de bord destul de simplista insa in nici un caz nu vom simti ca lipseste ceva, Octavia imbina materiale de buna calitate cu unele de foarte proasta calitate. Vorbim de folosirea unui plastic dur, infiorator, pentru consola centrala, minus acoperit de calitea relativ decenta a plasticului de pe plansa de bord. Volanul din piele si tapiteria de calitate superioara, plus insertiile cromate dau o nuanta aparte modelului Octavia, asta insa numai la verisiunile de top. Nu trebuie uitat ecranul LCD cu touch-screen care afiseaza functiile multimedia si ale instalatiei de aer conditionat. SPe langa airbag-urile frontale laterale si de tip cortina, sistemele ABS, AFU, ASR si ESP sunt si ele prezente insa doar la versiunile de top.

Octavia este o masina la care nu ai ce analiza prea mult, este extrem de fiabila, nu te va lasa la greu , anduranta sa te va face sa o pretuiesti abia dupa 7-8 ani de folosinta cand alte marci vor fi deja clientela pentru service-uri. In schimb la fel de adevarat ca daca iti vei cumpara o asemenea masina nu te vei simti niciodata ca un proprietar de Giulietta , masina din aceeasi gama care insa ofera cu totul alte senzatii proprietarilor.