KIA CEED versus FORD FOCUS

  • 0

Astazi vorbim de un versus interesant spunem noi , putin dezechilibrat ar spune altii. KIA CEED vs FORD FOCUS , este batalia asupra careia ne oprim incercand sa surprindem majoritatea elementelor definitorii pentru aceasta comparatie.

FORD FOCUS

Focus este acum la cea de-a treia generatie si nu e neaparat cea mai reusita , precedenta fiind mult mai cu personalitate, actuala generatie fiind ceva mai inghesuita ce o apropie nepermis de mult de FORD FIESTA. Focus este un hatchback cu pretentii de hot-hatch pretentii ce sunt greu de concretizat avand in vedere ca la aceasta categorie trebuie sa se bata cu CIVIC, LEON sau ALFA ROMEO GIULLIETA.

KIA CEED

Noua CEED este o masina care uimeste foarte mult si daca precedentele variante au avut un teribil succes datorita pretului si a garantiei extinse actualul model are mari ambitii pe piata europeana si nu numai. CEED vine cu un design destul de schimbat , si chiar cu modificari de dimensiuni in sensul ca este mai lunga si mai lata decat precedenta insa mai scunda lucru care o face sa para mai sportiva (cel putin ca design).

ASPECT EXTERIOR

Masinile arata ambele modern cu o atentie deosebita in incercarea de a atrage publicul tanar , Focus la cea de-a treia sa generatie , asa cum spuneam si mai sus a cam dat-o in bara in sensul ca noul design nu s-a dovedit asa de efect cum si-au dorit. In orice caz ramane un hatch frumusel ce nu are cum sa nu te impresioneze cand o vezi. KIA CEED esteabsolut remarcabila in noua sa haina o data cu noul facelift si ne face sa credem ca va gasi foarte multi pasionati de noul design , in orice caz raportandu-ne la cele doua noi mergem pe mana constructorului coreean care a reusit sa scoata CEED din monotonie.

Interior:

interior KIA CEED

interior FORD FOCUS

Kia a pus mereu accent pe un interior care sa ia ochii cumparatorilor , fiind in stilul asiatic plin de butoane , butonase, si mici gadget-uri , in plus cu un colorit al iluminarii bordului fistichiu. Focus desi foloseste materiale de calitate medie spre bune nu reuseste oricat s-ar stradui sa iasa din tipicul putin scortos al grupului astfel incat in ciuda straduintelor constructorul asiatic iese castigator si la acest capitol.

Tinuta de drum:

La acest capitol castiga detasat FOCUS care are traditie foarte mare in acest sens , directia si tinuta de drum fiind puncte forte ale acestui constructor.

Desi atunci cand analizam cele 3 mari caracteristici pe care le discutam la fiecare comparatie , tinuta de drum, aspect exterior si aspect interior , KIA CEED devine matematic campioana , noi credem ca nu ar fi corect fata de FOCUS sa o punem in umbra CEED astfel ca vom considera ca meciul „even”.

Cele doua masini concureaza la clasa compacta cea mai cautata , cu vanzarile cele mai mari dar si cea mai dificila din toata paleta de masini pe care le gasim in piata.