TOYOTA PRIUS

  • 0

Constructorul japonez a fost primul care, indraznim sa spunem, a avut viziunea viitorului. A fost primul constructor ce a pariat pe modelul hybrid si l-a introdus in productie inca din 1997!!!

Honda , concurentii aprigi ai celor de la Toyota au introdus primul hybrid abia in 1999 cu modelul Insight.

Revenind la Prius , sa aruncam o privire la interiorul acestei masini…

A spune ca e futurist , ori ca iti pare ca te-ai urcat intr-o nava spatiala , e putin spus , dar e …normal , in general constructorii japonezi ne-au obisnuit cu un interior foarte placut ochiului si extrem de ergonomic. Piesa de rezistenta este sistemul de navigatie cu ecran tactil de 7 inch.

Beneficiile sistemul de ultima generatie hybrid , un state of the art veritabil , iti permite ca in oras sa ajungi la viteza de 50 km/h utilizand exclusiv sistemul electric.

Dispune de o tehnologie foarte complexa ce aduce beneficii extraordinare la rularea in traficul urbasn unde poate functiona asa cum spuneam mai sus si exclusiv utilizand sistemul electric, si in ceea ce priveste consumul de combustibil. trenul de rulare este realmente silentios si confortabil.

Toyota Prius este un automobil SF , ce realmente te duce cu gandul la viitor, un viitor pe care Toyota il vrea mai putin fad si mai putin inspaimantator pentru amatorii de motoare puternice siclasice ce vor fi teribil de dezamagiti daca vor „arunca o privire” in viitor unde motoarele clasice de astazi vor fi inevitabil inlocuite cu motoarele hybrid.