VW Passat – masina Second-Hand a deceniului

  • 0

Studiile arata faptul ca cea mai buna alegere a deceniului, din piata SH, este VW Passat. Mai exact modelul B5 cu al sau facelift din 2001, B5.5.

Specialistii englezi de la CAP, care sunt profesionisti in evaluarea masinilor la mana a doua, au intocmit un top conform caruia VW Passat este cea mai buna alegere posibila pentru o masina SH de familie, in ultimii 10 ani.

Volkswagen Passat b5.5
Volkswagen Passat b5.5

Generatia de VW Passat MK 5 a fost lansata in 1996 sub indicativul B5. Beneficiind de materiale fabulos de calitative pentru acea vreme, tehnologie care abia in ziua de azi este atinsa de marcile low-end (cutii de viteze in 6 trepte si tiptronic, navigatie, esp, climatronic), un look absolut revolutionar pentru o berlina din clasa medie, VW Passat a daramat topurile de vanzari la sfarsitul anilor ’90.

Volkswagen Passat b5.5
Volkswagen Passat b5.5

In 2001 a primit un facelift substantial care a tinut Passat-ul in productie pana la sfarsitul lui 2005, sub indicativul B5.5. Motoarele au fost up-gradate si imbibate cu performanta si tehnologie de varf, astfel incat s-a ajuns ca ele sa fie o referinta in domeniu chiar si astazi. In special diesel-urile TDI-PD aveau sa cucereasca o bucata foarte mare de piata pentru ca erau foarte avansate fata de restul competitiei si se remarcau in mod special cu ajutorul motorului in 4 cilindrii cu capacitate de 1.9 litrii ce dezvolta 101/ 131 de cai putere (chiar si 160 cp pe alte modele) multumita injectiei directe Pumpe-Dusse. Aceasta ii asigura un timp de demaraj foarte bun pentru un astfel de sector de putere (sub 10 secunde de la 0 la 100 km/h), o viteza maxima ce se situa lejer peste 200 km/h si un consum mixt de carburant sub 6 litrii/ 100 km.

Volkswagen Passat b5.5
Volkswagen Passat b5.5

Pentru ca VW a dorit ca Passat sa paraseasca clasa medie si sa concureze direct in sectorul premium, a dotat masina, atat cu materialele excelente si interiorul sobru si elegant, dar si cu un motor W8 pe benzina, o capodopera a tehnicii la acea vreme, ce dezvolta 275 cp si impunea Passat-ului niste performante de rulare excelente.

Volkswagen Passat b5.5
Volkswagen Passat b5.5

VW Passat a fost supus de-a lungul anilor la numeroase teste de rulaj intens, absolvindu-le pe toate cu succes.

Toate acestea fac din Passat cea mai buna masina de ocazie a deceniului, in clasa medie.

Volkswagen Passat b5.5
Volkswagen Passat b5.5

La clasa mini, cea mai reusita masina de ocazie este Ford Ka (1996-2008), in clasa compacta Ford Focus este cel mai des ales de catre cumparatori datorita unui pret destul de mic (1998-2005) iar ca si compacta premium cel mai de succes model a fost ales Audi A3 (2003-2008). Ca masina de dimensiuni mari, cel mai popular SH a fost ales BMW X5 (2000-2006). Seat a fost desemnata marca cu cele mai multe imbunatatiri. Ciudat este faptul ca VW Golf nu a fost inclus in aceasta statistica.

Sursa: promotor