Ford Focus 2011 si Ford C-MAX 2011

  • 0

Geneva ne ofera , cum se putea altfel nu-i asa 🙂 si noile generatii FORD FOCUS si FORD C-MAX .

Salonul Internaţional Auto Nord American a fost momentul debutului noului FORD FOCUS. La putina vreme vom avea privilegiul sa il vedem si la Geneva.

Construit atât în versiune sedan cu patru uşi cât şi hatchback cu cinci uşi, noul Ford Focus pentru 2011 va intra în producţie, simultan în Europa şi American de Nord, la sfârşitul anului 2010, iar pe piaţă va ajunge la începutul anului 2011.

Noul Ford Focus a fost dezvoltat de o echipă globală, condusă de centrul din Cologne, Germania, iar procesul de dezvoltare al motoarelor a fost condus de centrul tehnic din Dunton, Anglia.

Noua gamă compusă din modelele Ford C-MAX şi Grand C-MAX, care urmează să intre în comercializare la nivel european pe decursul anului curent, va reprezenta una dintre principalele atracţii Ford în cadrul Salonului Auto de la Geneva.

Ford C-MAX prezintă o linie a plafonului în stil coupe, care coboară către partea spate a vehiculului fără a compromite însă confortul şi aplicabilitatea modelului. Modelul cu 7 locuri dispune de o linie a plafonului înălţată şi de piloni mai subţiri, care accentuează spaţiul generos şi vizibilitatea din interiorul cabinei de pilotaj.

Noul Ford C-MAX va prezenta şi viitoarea generaţie a sistemului interfaţă utilizator – vehicul (sistemul HMI) Ford. Elemente cheie ale acestei tehnologii le reprezintă comutatoarele cu 5 poziţii, dispuse pe volan, care activează şi controlează cele două afişaje ale vehiculului: cel dispus în partea de instrumente şi cel secund, montat într-o poziţie superioară a consolei centrale. Acest nou sistem de control simplu şi intuitiv dă posibilitatea şoferului să opereze principalele funcţii ale vehiculului fără a îndepărta mâinile de pe volan şi cu un minim de distragere a atenţiei de la activitatea de şofat.

Propulsoarele eficiente şi cu emisii reduse disponibile pe gama C-MAX includ motorul de 1,6 litri Ford EcoBoost pe benzină şi motoarele actualizate Duratorq TDCi diesel de 1,6 şi 2,0 litri.