2023 BMW iX M60

  • 0

Clar, nu există multe SUV-uri electrice care să fie la fel de plăcut de condus sau să ofere o experiență la fel de premium ca BMW iX. Așa că este logic că BMW a dorit să construiască pe acea bază excelentă, cu o versiune cu insignă M menită să atragă cumpărătorul entuziast de vehicule electrice. În timp ce asta sună a o idee grozavă în teorie, aceeași problemă pe care am găsit-o la o serie de vehicule electrice „sportive” se transferă la iX. M60 pur și simplu nu mută acul suficient de departe.

Veți găsi roți și anvelope de aceeași dimensiune, o configurație similară de suspensie și scaune la fel de confortabile. Coloana sonoră, dezvoltată cu ajutorul lui Hans Zimmer, este o îmbunătățire clară – mașinile standard BMW i sună bine, dar modelele M au mult mai multă prezență – chiar dacă nu crește prea mult volumul. În general, într-un moment în care mașinile M de la BMW au devenit mai rigide, mai zgomotoase și chiar mai neînduplecabile în căutarea performanței supreme, iX este o gură de aer proaspăt. Dar asta este și problema. În comparație cu iX obișnuit, M60 nu este suficient de diferit, dar acesta este doar începutul. Chiar și fără xDrive50 obișnuit în amestec, M60 este doar o valoare al naibii de slabă. Cu un preț de pornire de 106.095 USD pentru 2023 (inclusiv taxa de destinație de 995 USD), iX M60 costă cu 22.000 USD mai mult decât modelul de bază. Și totuși, se simte doar puțin mai rapid, este la fel de agil și arată cam la fel. Ce posibil stimulent, în afară de insignele M împrăștiate în exterior, are consumatorul mediu pentru achiziționarea unui iX M60? În schimb, aș sugera să cumpărați pur și simplu un iX xDrive50 bine echipat. Este un EV excelent și o direcție distractiv și surprinde cea mai mare parte a fiorului lui M60 pentru mult mai puțini bani. Orice BMW cu insigna M pe spate vine cu anumite așteptări – inclusiv iX M60 2023. iX M60 excelează într-un domeniu cheie: viteza.

Cu 610 cai putere și 811 lire-picior de cuplu cu modul Sport activat, acest iX este semnificativ mai rapid de la volan. Câștigă 94 CP în plus și 247 lb-ft suplimentari față de modelul xDrive50, ceea ce îi oferă un timp de 60 de mașini sport de doar 3,6 secunde (cu controlul lansării), comparativ cu doar 4,4. Dar atunci când nu te îndepărtezi de un semafor, iX M60 nu atinge insigna M. În primul rând, stilul nu se îndepărtează suficient de departe de modelul xDrive50 pentru a avea un impact. Chiar trebuie să știi ce să cauți pentru a le diferenția pe cele două; accente de bronz, insigne negre și roți mai mari sunt singurele cadouri moarte. Și dincolo de creșterea moderată a performanței în linie dreaptă, iX M60 chiar nu mișcă acul atât de dramatic în colțuri.

BMW a adăugat bare stabilizatoare mai groase pentru o manevrabilitate mai clară și anvelope mai largi (opționale) din seria 40 pentru o aderență îmbunătățită și, deși există unele îmbunătățiri, acesta este totuși un EV puternic care preferă benzile de tracțiune în loc de traseele de drum. Prin comparație, există o prăpastie mai mare în ceea ce privește performanța între 230i și M240i decât există între modelul iX de bază și modelul M60.