2024 BMW i5 Prototip

  • 0

Nu există o singură trăsătură remarcabilă care să prezinte titlul BMW i5 2024. Mai degrabă, amploarea generală a competențelor acestui sedan este cea care ar trebui să te încânte cu adevărat. Poți străbate orașul, te grăbi pe drumuri întortocheate sau poți parcurge distanțe mari pe autostradă – iar acesta din urmă nici măcar nu implică atingerea volanului. În total, acest Seria 5 complet electric ar trebui să fie o delimitare potrivită a sedanului de dimensiuni medii de lungă durată de la BMW.

Înaintea premierei Seria 5 2024 la sfârșitul lunii mai (și a unei date de vânzare din toamna anului 2023), BMW a lansat câteva prototipuri ale i5 EV pentru ca eu să le probez în și în jurul uriașei sale unități de testare din Miramas, Franța. Vestea proastă? Nu vă pot spune nimic despre gama completă de opțiuni de combustie internă și de grup motopropulsor hibrid plug-in și nici nu vă pot confirma multe specificații despre i5 electric. Veștile bune? Pot spune cu siguranță că Seria 5 nu va fi un mega uggo ca Seria 7.

BMW va introduce inițial i5 în două configurații. Modelul i5 eDrive40 de bază va avea un singur motor de antrenare, montat în spate, care produce 335 de cai putere, în timp ce i5 M60 xDrive de nivel superior crește puterea de până la 590 de CP datorită configurației cu dublu motor. Specificațiile cuplului nu sunt încă disponibile, dar bazate exclusiv pe modele cu nume similar din gama BMW, presupun că aproximativ 315 până la 320 lb-ft pentru eDrive40 (i4 eDrive40 produce 335 CP și 317 lb-ft) și atât 750 lb-ft pentru M60 (iX M60 are 749 lb-ft sau 811 lb-ft în modul de lansare). I5 va folosi un pachet de baterii litiu-ion de o capacitate necunoscută, montat în mod tradițional skateboard-ul, jos în șasiu, între axe. Vitezele de încărcare rapidă DC sunt de stabilit, dar pariez că va fi în jur de 200 de kilowați; un i7 xDrive60, pentru referință, se încarcă la 195 kW. Numerele de autonomie sunt – ați ghicit – și ele în curs de finalizare, dar BMW vizează un rating EPA din SUA de 295 mile pentru i5 eDrive40. Cel mai apropiat rival al acestui model, Mercedes-Benz EQE 350+, are o autonomie estimată de 305 mile și o rată de încărcare de 170 kW.

După lansarea Seria 5 în această toamnă, BMW va trimite actualizări prin aer clienților Seria 7 pentru a oferi mașinilor lor această funcție suplimentară. Apropo de asta, seria 5 va avea software-ul multimedia iDrive 8.5 actualizat de la BMW, care va fi lansat în curând în portofoliul companiei. Schimbarea majoră pentru acest sistem este că există un rând fix de pictograme în partea de jos a afișajului central, care face mai ușor să găsiți meniurile cele mai frecvent utilizate.

eDrive40 va fi, fără îndoială, varianta i5 cu volum mai mare și, știți, este în regulă. Sigur, are mult mai puțină putere decât M60, dar i5-ul cu tracțiune spate este mai ușor și mai viguros. Este încă destul de rapidă atunci când accelerează datorită întregului cuplu electric (oricât de mult ar fi), iar direcția este receptivă și plină de feedback. Frânele au o muşcătură puternică, de asemenea. Dacă vrei să fii zgomotos, totuși, i5 M60 xDrive este o adevărată miere. Puterea suplimentară este vizibilă, atâta este un dat. Dar echilibrul oferit de tehnologia activă anti-ruliu a lui M60 este cea care ajută cu adevărat la confort și calm. Pe trotuar spart, nu există atât de multe mișcări ale suspensiei, astfel încât mașina tratează petele de drum cu o stabilitate mai mare. Pe suprafețele netede, tehnologia anti-ruliu de 48 de volți reduce mișcările inutile ale corpului, dar nu până la punctul în care face ca i5 să se simtă neobișnuit de încordat.

Din câte pot vedea între tăieturile de camuflaj, interiorul lui i5 are un aspect simplu, iar scaunele sunt destul de urât de drăguțe – suficient de confortabile pentru o zi lungă de teste, în orice caz. Cabina probabil nu va avea același nivel de înflorire a stilului ca un Mercedes-Benz EQE; nu vă așteptați la milioane de culori de iluminare ambientală sau lemn cu dungi. Dar cel puțin i5-ul este silențios și, cu siguranță, va avea o potrivire și o finisare mai bune decât orice oferă Tesla, cu comenzi fizice și tot. Vom învăța multe mai multe despre Seria 5 2024 când BMW își va desfășura noul sedan în luna mai. Sperăm că restul gamei este la fel de plăcut ca și noul i5 convingător.