BMW X2 este nou

  • 0

Conducând noul BMW X2 M35i xDrive, tamponat într-un verde atât de strălucitor încât arată ca o navă spațială extraterestră tocmai a aterizat în Portugalia însorită, se întâmplă că lucrurile se schimbă în această lume. Vânzările BMW au crescut, pe tot globul. „Am crescut cu 6,3% anul trecut”, a spus Jochen Galler, membru al consiliului pentru vânzări. „BMW a crescut în toate regiunile: Europa, America de Nord, China. Am crescut cu toate tehnologiile și sistemele de propulsie. Este un nivel record al vehiculelor electrice.” Este apetitul chinez pentru vehiculele electrice care poate conduce totul. În timp ce vânzările de vehicule electrice în SUA au încetinit oarecum, vânzările de vehicule electrice în China – unde nu ai de ales în aceste lucruri – sunt în creștere. Și piața Chinei este uriașă.

Amortizoarele controlate electronic sunt, de asemenea, standard față și spate, reglate prin cele patru moduri diferite de conducere ale GranCabrio (Comfort, GT, Sport și Corsa), alături de maparea accelerației și greutatea de direcție. Brembo se ocupă de nevoile de frânare ale Maserati, cu etriere fixe cu 6 pistoane în față și etriere fixe cu 4 pistoane în spate. Capacitățile mecanice comune ale GranCabrio și GranTurismo sunt o propunere atrăgătoare, dar cumpărătorii de decapotabile sunt o rasă specifică și Maserati este bine conștient de acest lucru. Drept urmare, oamenii din Modena au avut un interes deosebit pentru realizarea interiorului perfect de sus în jos.

Așa că au creat o platformă care ar putea găzdui orice sistem de propulsie: EV, benzină, diesel și hibrizi. FAAR (spuneți-l cu mine: Frontantriebsarchitektur, sau arhitectura cu tracțiune față) se poate descurca pe toate, pe baza capricilor pieței mondiale. FAAR este diferit de CLAR, sau arhitectura cu tracțiune spate care alimentează BMW-uri precum M5. Așa că, mergând pe coasta Portugaliei în ploaie, am apreciat AWD. A scos instalația din colțurile neglijente și a bătut-o pe drumul său în jos pe linii drepte cu siguranță. Șasiul se simțea strâns, mersul puțin ferm, iar servodirecția electrică aproape la fel de precisă pe cât mi-ar fi plăcut. Pentru ceva atât de înalt, mergea bine prin colțuri, fără să se răstoarne pe mânerele ușii. Într-adevăr, se simțea la fel de mult ca un M pe cât ar putea orice lucru atât de mic și înalt.