Lexus GX de ultimă generație arată mai dur si mai agresiv ca niciodata

  • 0

SUV-ul Lexus cel mai orientat spre off-road a primit câteva facelifting inca din 2010 și, din fericire, a îmbunătățit caracteristicile interioare pentru a include recent Apple CarPlay și Android Auto, dar acum ar putea fi timpul pentru ceva total nou cu modelul 2024.

Lexus GX oferă o combinație interesantă de un SUV de lux de dimensiuni mari, cu caroserie pe cadru, cu un V-8 cu aspirație naturală, bun pentru 301 cai putere și 329 lb-ft de cuplu. Un infotainment mai nou, capacitatea off-road și călătoria sa liniștită și confortabilă, dar suferă de câteva dezavantaje, inclusiv eficiența scăzută a combustibilului, spațiul de încărcare relativ înghesuit și ar putea folosi unele caracteristici de siguranță actualizate.

Lexus GX 2024, tachinat imediat după ce un alt SUV Lexus, TX, a fost și el tachinat, eliminând speculațiile că TX-ul ar putea semnifica sfârșitul lui GX. Vedeți, TX-ul este programat să fie un motor pe trei rânduri, un probabil bazat pe mașină (gândiți-vă la Grand Highlander de la Toyota), un răspuns mai spațios la SUV-urile de lux pentru familii, cum ar fi Audi Q7, Acura MDX și altele.

Între timp, se așteaptă ca GX să rămână cu doar două rânduri, sau poate să încolțească un al treilea rând vestigial, de utilizare ocazională, ca modelul actual, adoptând în același timp o focalizare mai robustă. (Uită-te doar la imaginea de sus, care înfățișează imaginea din spate în unghi de 3/4 a noului GX — acele aripi sunt robuste!) De asemenea, ne așteptăm să călătorească pe platforma GA-F a caroseriei pe cadru a companiei-mamă Toyota, a companiei Lexus. — adică aceeași structură nouă care stă la baza celui mai nou pick-up Tundra, SUV-urile Land Cruiser și Lexus LX și viitorul pick-up Tacoma, și ar putea obține un nou grup motopropulsor hibrid pentru a înlocui configurația sa învechită V-8.