Conceptul Aehra Sedan prezintă rivalul Porsche Taycan așteptat în 2026

  • 0

Aehra din Italia, un startup EV care se concentrează pe mașini electrice ultra premium, a dezvăluit astăzi designul exterior al celui de-al doilea model al său, Sedan. Dezvăluit la Salonul Auto de la Milano Monza sub formă de concept, Aehra Sedan se bazează pe aceeași platformă EV ca și SUV-ul Aehra care a fost prezentat pentru prima dată anul trecut. De fapt, cele două modele au fost proiectate în tandem, iar acest lucru este destul de evident când le privim unul lângă altul. Sedanul împărtășește același limbaj de design și același tratament al suprafeței caroseriei ca SUV-ul Aehra, dar este evident mai jos și are capete distincte față și spate.

Elementele importante includ profilul lateral curat, cu o linie fluidă neîntreruptă și fără mânere vizibile ale ușilor, partea din față agresivă cu faruri elegante și bară față sculptată care include elemente aerodinamice și de răcire active și partea din spate conică cu stopuri LED ascuțite. De asemenea, sunt greu de ignorat ușile dublu șoim care se deschid în sus și oglinzile laterale digitale optimizate aero. Compania continuă să păstreze secretul interiorului, dar nu ar trebui să fie prea diferit de cabina high-tech a SUV-ului care are un ecran la fel de larg precum parbrizul care se retrage parțial în bord.

Nici Aehra nu a fost atât de generoasă în ceea ce privește detaliile grupului motopropulsor, remarcând că Sedanul dispune de o soluție de baterie personalizată dezvoltată în parteneriat cu Miba Battery Systems, care ar trebui să permită o autonomie vizată de doar 500 de mile (800 de mile). kilometri). Cu toate acestea, conform unui raport anterior de la Auto, Sedanul va primi sistem de propulsie AWD cu trei motoare de 800 de cai putere de la SUV și un pachet de baterii de 120 de kilowați-oră. De asemenea, aflăm din comunicatul de presă că Aehra Sedan folosește „materiale compozite ultra-avansate, excepțional de ușoare, extrem de durabile”, care sunt folosite în mod obișnuit pe supercaruri și hypercars, inclusiv tehnologii din fibră de carbon forjată. Toate acestea sună grozav și mașina arată uimitor, dar se întâmplă cu adevărat? Evident, nu avem un răspuns la această întrebare, dar Aehra spune că are „finanțare proprie substanțială” care va permite să înceapă să livreze Sedanul și SUV-ul cumpărătorilor din America de Nord și Europa până în 2026.

Merită remarcat că acesta este unul. În ceea ce privește prețul, sedanul electric de lux este de așteptat să înceapă în jur de 170.000 de dolari (160.000 de euro), ceea ce l-ar face rival pentru Porsche Taycan Turbo. Șeful designului Aehra, Filippo Perini, care a lucrat pentru Lamborghini în trecut, supraveghend designul modelelor emblematice precum Murcielago, Aventador, Huracan, Centenario și Urus, a spus că versiunea de producție a Sedanului va arăta practic identică cu ceea ce vezi. în galeria de mai sus.