Chevrolet Captiva

  • 0

Chevrolet Captiva: de la producatorul primului SUV (in 1935) primim un model destul de competitiv insa similar cu Opel Antara.

Chevrolet Captiva

A fost creata special pentru piata europeana insa Chevrolet Captiva se pare ca dispune de caracteristicile vechi ale marcii: ofera multa valoare pentru banii ceruti, e fiabil si te baza pe el. Cel putin asa declara oficialii…

Diesel-ul de 2 litrii si 150 cp asigura perfomante respecatbile pentru Chevrolet Captiva intrucat reuseste sa-l duca pana la o viteza maxima de 182 km/h si ii ofera un timp de demaraj 0-100 km/h de 10.9 secunde. Mai multa performanta ofera V6-le de 3.2 litrii DOHC (doi arbori cu came) care dezvolta 230 cp, atinge o viteza maxima de 204 km/h si un demaraj de la 0 la 100 in doar 8.8 secunde. Toate astea vor fi facute insa cu un consum de carburant mai mare. Transmisia lui Chevrolet Captiva poate fii atat manuala cat si automata la variantele diesel iar la cea pe benzina este disponibila numai cutia automata.

Chevrolet Captiva

Tractiunea integrala este asigurata de un sistem de control electronic care isi face simtita prezenta pe asfalt. In off-road sistemul nu se descurca prea bine, fapt ce transforma Chevrolet-ul Captiva intr-o masina mare si incapatoare, sigura, de familie, cu bune performante pe sosea, dar care ar trebui sa evite excursiile lungi pe teren. Cu toate ca ESP-ul contine si functia Hill Desccent Control care ajuta un pic la coborarea pantelor abrupte.

Chevrolet Captiva

Ca tot veni vorba de ESP, trebuie mentionat faptul ca ESP-ul mai include si anumite programe ca si: Hydraulic Brake Assist, Active Rollover Protection, functii menite sa imbunataesca gradul de siguranta al masinii.

Pretul lui Chevrolet Captiva incepe de la 28 mii euro pentru motorizarea diesel cu cutie manuala.

Chevrolet Captiva

Per total, putem spune despre Chevrolet Captiva ca este o masina care se incadreaza perfect in peisajul SUV-ului obisnuit, din zilele noastre: robusta, accesibila, incapatoare (ofera pana la 7 locuri), sigura, placuta la condus pe asfalt (insa in nici un caz la fel de placuta ca si o masina normala),  dezastru in teren accidentat 😀