Chevrolet Cruze

  • 0

Chevrolet Cruze: Americanii o considera compacta. Cu cei 4.5 m lungime, in Europa, s-ar putea incadra lejer in clasa medie.

Chevrolet Cruze

Chevrolet Cruze a fost dezvoltat astfel incat sa satisfaca atat gusturile europenilor cat si ale americanilor. Totusi design-ul masinii a fost facut in sucursala Chevrolet din Koreea de Sud (ex Daewoo), cu indrumarile colegilor din Germania, SUA si Australia. Putem spune ca avem de-a face un automobil „mondial”.

Este mai lat si mai lung decat predecesorul, are o statura apropiata de asfalt, cu rotile plasate spre capetele masinii. O linie concava a umerilor, foarte distincta, curge de-alungul caroseriei, pana in partea din spate si se pare ca aceasta va constitui noua imagine a Chevrolet-urilor.

Chevrolet Cruze

Coeficientul aerodinamic (Cx) este de 0.31, si se datoreaza unuei griji speciale pe care Chevrolet a acrodat-o detaliilor. Nu intalnim accesorii de plastic care ar puntea strica imginea masinii, ba din contra, finisajele sunt foarte finute, farurile stralucesc ca niste bijuterii iar grila dubla din fata, cu emblema plasata in mijloc creaza un efect special.

In plus, structura caroseriei lui Chevrolet Cruze a fost imbunatatita, dispunand acum de o rigiditate la torsiune cu 140% mai mare decat cea a predecesorului. Astfel, se asigura o siguranta crescuta a pasagerilor precum si un nivel redus al zgomotului si al vibratilor.

Chevrolet Cruze

Interiorul da impresia unei atmosfore sportive si calde in acelasi timp. Materialele nu sunt nici acum la nivelul concurentei europene (germane in special) dar nici nu dezamesc…asa cum o faceau la stramosii lui Chevrolet Cruze. Spatiul este destul de mare si toata lumea calotoreste destul de confortabil.

Se pot alege accesorii precum crima bi-zonala, sistem de infotainment cu navigatie, tapiserie din piele etc.Chevrolet Cruze

Motoarele pe benzina sunt de 1.6 113 cp si 1.8 141 cp precum si un diesel 2.0 VCDi ce produce fie 125, fie 150 cp. Este cel mai puternic si cel mai vivace dintre aceste trei motoare si, in plus, vine si cu un consum mic. Este de asemenea cel mai recomandabil agregat pentru aceasta masina, iar pretul de pornire pentru varianta pe motorina de 17 mii euro, pare foarte convenabil. Cel mai ieftin Chevrolet Cruze este cel motorizat cu 1.6 benzina si are un pret de pronire de numai 12.400 euro.