Dacia Lodgy

  • 0

Constructorul roman a prezentat în această dimineaţă pe portalul său primele imagini oficiale cu Dacia Lodgy. Monovolulul (de altfel primul din sitoria marcii) va fi prezentat in premiera la Salonul Auto de la Geneva din martie.

Lodgy nu va fi fabricat la fabrica din Mioveni, ci la Tanger, în Maroc, uzina din Africa avînd o capacitate de producţie mult mai mare faţă de cea de lîngă Piteşti. Liniile de producţie din Mioveni nu suportă fabricarea simultană a mai mult de 6 modele diferite, iar Lodgy este deja maşina cu numărul 7 din gamă.

Masina are o lungime de 4,5 metri şi oferă un volum considerabil al portbagajului, inclusiv în varianta cu 7 locuri. De asemenea, Lodgy are 3 rânduri de scaune.

Lodgy suprinde pentru ca se anunţă mai high-tech decât orice Dacia fabricată până în acest moment:  radio CD cu Bluetooth, prize multimedia, tempomat, şi chiar un sistem de navigaţie Tom Tom semi-integrat.

În varianta benzină, Lodgy va avea cele două propulsoare binecunoscute posesorilor de Dacia Logan: 1.6 MPI de 85 de cai şi 1,6 litri 16 V de 105 cai. În varianta diesel, Lodgy propune proplusorul binecunoscut al Renault 1,5 dCi, de 75, 90 sau 105 cai. Cam putin pentru masivitatea acestui monovolum.

Lodgy intra intr-o competitie grea unde va intalni modele interesante din aceasta gama : Opel Zafira, Seat Altea XL ori Ford C-Max.