Inmatriculare autoturism in urma schimbarii domiciliului

  • 0

Romania este o tara tare complicata , cu legi si proceduri alambicate pe care credeti sau nu nici macar functionarii statului, platiti si din banii tai desigur, nu le stapanesc , de ce ? Asta trebuie sa va raspundeti voi singuri. Iata care sunt pasii ce trebuie sa ii parcurgeti daca schimbati domiciliul si aveti masina proprietate personala.

Mai intai de toate trebuie sa va schimbati buletinul. Asadar cu buletinul nou mergeti in fostul oras unde ati locuit la Directia Taxe si impozite, accentuez cu noul buletin. Acolo veti completa o cerere si veti cere dosarul si certificatul fiscal. Dosarul dvs contine mai multe hartii de care veti avea nevoie in noul oras unde va veti face un nou rol. Atat nu aveti nici o treaba cu Politia.

Mai departe cu  dosarul autovehicolului (care in principiu va parvine in 10 zile prin posta ori vi-l da pe loc , depinde de noroc) mergeti la Directia Taxe si Impozite din noul oras pentru a-l depune. Aoclo veti primi un nou rol si o declaratie de impunere. Apoi trebuie sa mergeti la CEC unde platito taxa de 37 Ron si de aici la Politie , unde trebuie sa aveti numerele vechi, fisa de inmatriculare pe care v-au vizat-o la Taxe si Impozite, cererea tip catre SRPCIV completata de mana (de obicei e pe spatele formularului fisei de inmatriculare), Certificatul Fiscal din fosta localitate in original si copie, copie buletin, copie carte de identitate a vehiculului, talon in original, cartea de identitate a vehiculului in original.

Aici veti achita taxa pentru numere de inmatriculare (40 lei), si taxa suplimentara pentru numere preferentiale (45 lei) daca doriti sa va alegeti personal numerele, pentru care veti primi o chitanta. Cartea de Identitate in original ramane la ei pana cand va ridicati numerele.
Dupa 2 ore vaintoarceti cu chitanta si buletinul pentru dovada de circulat si placute cu numere. Certificatul il primiti in 3 zile lucratoare prin curier.

Bafta!