Sfaturi cumparare masina la mana a doua

  • 0

O masina la mana a doua (second hand) poate fi de multe ori o solutie foarte buna. In fapt, in functie de mai multi factori, aceasta poate fi de multe ori o decizie mai buna decat cumpararea unei masini de noi. In randurile care urmeaza va prezentam 12 sfaturi la cumpararea unei masini second hand.

1. Daca poti cumpara un autovehicul ce mai are garantie… e sfanta.

2. Ai grija sa mergi cu temele facute de acasa cand te duci sa vezi ori sa faci un test drive , sa stii preturi, dotari, caracteristici, eventuale hibe intalnite mai des.

3. Nu te duce sa vezi o masina noaptea, pe ploaie sau pe ninsoare , nu vei putea vedea eventualele imperfectiuni ale caroseriei…

4. Incearca sa cumperi o masina ce a mai avut doar un singur proprietar inainte sa o cumperi tu.

5. Cumpara o masina cu kilometrajul cat mai mic , dar in acelasi timp atentie la cele modificate…

6. Daca o cumperi de la un dealer de auto rulate ai grija sa fie unul cu reputatie buna.

7. Cand te duci sa o vezi ia cu tine un mecanic de incredere sa arunce o privire mai in detliu la partea tehnica.

8. Fa un test drive profi , asta insemnand sa franezi puternic , sa iei o curba mai in viteza , sa acceleri puternic , cu alte cuvinte sa pui putin masina la treaba… asta in conditiile in care te lasa proprietarul deisgur…

9. O masina scoasa la vanzare e pregatita inainte de obicei , asadar nu strica sa fii circumspect si sa o verifici temeinic. Oricata grija se depune pentru efectuarea unei reparatii de tinichigerie, chituire si vopsire, caroseria ramane cu unele ondulatii care, privite „tangent” in lumina sau prin pipairea atenta cu varful degetelor pot fi depistate.

10. Uita-te cu atentie la interiorul masinii. Starea generala de intretinere interioara, toate sunt indicii ce contribuie la formarea unei imagini asupra modului cum a fost folosita masina.

11. Pornirea , masina trebuie sa porneasca la rece din prima , ori ce alt comportament al ei denota ceva suspect.

12. Verifica masina pe elevator si apoi daca esti decis sa o cumperi verifica la un service ce are un competer de diagnoza.