Toyota RAV4 2013 – noua generatie cu facelift

  • 0

A patra generaţie a SUV-ului Toyota RAV4 continua sa atraga foarte multi clienti si specialisti deopotriva. Este o masina ce beneficiaza de calitatile indicutabile ale brandului TOYOTA si continua traditia RAV4 intr-o maniera interesanta.

Din 2006 cand a apărut a treia generaţie japonezii nu mai facusera nici un fel de modificari (cu exceptia unui mic facelift in 2009) astfel ca noul model a fost asteptat cu mult interes din martea mass media si a clientiilor deopotriva.

Noutatea absoluta este ca aceasta masina incearca sa stearga putin din imaginea de masina de familie, extrem de fiabila dar uratica si inceata, prin introducerea unui mod Sport.
Acest mod îmbunătăţeşte şi timpii de schimbare a treptelor de viteză, răspunsul acceleraţiei precum şi al direcţiei.

În afară de modul Sport, mai există modul Auto, care trimite în mod normal întregul cuplu motor către roţile frontale, însă în caz de nevoie poate utiliza în mod automat şi puntea spate.  Se realizează astfel economii de carburant, sistemul de tracţiune integrală fiind ajutat de Dynamic Torque Control, care decide foarte rapid câtă putere să trimită spre puntea spate în situaţiile limită. În modul Lock, tracţiunea integrală este permanentă, dar până la viteze de 40 km/h.

In interior, lucrurile oricum erau la un standard acceptabil pentru clasa sa , insa chiar si asa constructorii au mai imbunatatit astfel ca Noul RAV4 vine în standard cu volan cu reglare pe două axe şi comenzi audio integrate. Scaunul şoferului va fi ajustabil pe şase direcţii tot în standard. Calitatea materialelor este buna spre foarte buna , la echiparea de baza mai intalnim si o navigatie de 6 inch plus o camera pentru marsarier ceea ce nu este tocmai putin.

Daca la design multa lume cam stramba din nas ,  sa tinem cont cat de mult s-a insistat la interior si dotarile cu care vine masina in versiunea de baza – este de asteptat pretul final pentru Romania , asta pentru ca in functie de el masina tinde sa devina una chiar interesanta si  cu bataie lunga in targetul SUV -urilor de lux.