Mitsubishi Lancer EVO vs Ford Mustang Boss

  • 0

Doi caini de vanatoare , de mare anduranta si cu puteri speciale , asta va prezentam astazi, e timpul sa facem o comparatie Mitsubishi Lancer Evo vs Ford Mustang Boss.

ASPECT EXTERIOR:
Mitsubishi Lancer Evo

Ford Mustang Boss

Vorbim de doua masini extrem de sportive asadar si design-ul lor exterior este extrem , extrem de agresiv. Ford Mustang Boss e un produs , cum sa spunem , mai mult meoteoric produs de americani o perioada extrem d scurta de timp intre 1969 1970 , asadar acum vorbim de o revenire pe care americanii au pus-o in scena pentru a se bate cu gigantul BMW m3, ASADAR IN MINTEA LOR Mitsubishi Lancer Evo este doar o crenguta in drumul lor catre pozitia dominanta cel putin pe continentul american. Aceasta versiune  se spune că ar fi adresată pentru circuit, având un kit mai puternic profilat, altfel de pneuri şi setări mai potrivite rulării pe asfaltul pe care se desfăşoară competiţiile automobilistice. Lancer Evo este un caine batran al pietei auto , cu vechi state careia la partea de design exterior  greu ii putem gasi defecte. Avand in vedere kiturile agresive si extrem de atragatoare e greu sa dam un verdict, catalogauto.net le place pe ambele.

INTERIOR:
MitsLancer Evoubishi EVO

Ford Mustang Boss

La interior Evo are un design sportiv insa cu materiale aproape identice ca pe Lancer-ul standard asadar e greu sa spui ca poate concura cu Mustang ce are volan în piele Alcantara, scaune cu piele întoarsă sau Recaro (opţional), finisaje negre metalice, plăcuţe de autentificare şi cu mai puţin material fonoizolant pentru a amplifica senzaţiile puternice de muscle car. Mustang castiga…detasat am putea spune.

TINUTA DE DRUM :

Americanii spun ca Mustang Boss 302 este cel mai puternic Ford din istorie.

V8 de 5.0 litri dezvoltă acum 435 CP şi un cuplu motor de 540 Nm. „Furia” dezlănţuită a motorului V8 de 5.0 litri (302 inch cubi – de unde şi numele Boss 302) este pusă pe şosea cu ajutorul unei cutii de viteze manuale cu şase rapoarte care transpune puterea roţilor din spate.

Manevrabilitatea acestui model este sporită graţie arcurilor mai dure, a bucşilor mai tari şi a noii bare stabilizatoare de dimensiuni mari amplasată pe puntea spate. Sistemul de frânare de pe puntea faţă este realizat de Brembo şi foloseşte discuri de 14 inch.

Lancer Evolution este disponibil cu o motorizare pe benzina de 2,0 litri turbo ce dezvolta 295 CP la 6.500 rpm. Motorul poate fi asociat unui numar de trei transmisii, una manuala in cinci trepte si doua secventiale automate. Una dintre cutiile automate ofera posibilitatea schimbarii treptelor prin intermediul padelelor amplasate in spatele volanului. Evolution este capabil sa dezvolte o viteza de varf de 242 km/h, iar accelerarea de la 0 la 100 km/h se realizeaza in 5,4 secunde in cazul transmisiei manuale, respectiv in 6,3 secunde daca se opteaza pentru cea automata. Performantele de top presupun si un consum pe masura, de aproape 14 l / 100 km.

Nivelul de aderenta aproape ca sfideaza fizica, in timp ce directia se bucura de o precizie demna de un echilibrist. Tinuta de drum impresionanta pe zonele virajate dispare la rularea in mediul urban.

Vedeti …e destul de greu sa faci un clasament ori sa o declari pe una castigatoare in fata celeilalte. Daca ne uitam doar la caii putere Mustang castiga in mod cert , dar in fond nu e doar o chestiune de statistica , caz in care altii s-ar ocupa cu aceste lucruri.