BMW X6 vs Mercedes GLE Coupe

  • 0

Pe măsură ce cumpărătorii s-au îndreptat către SUV-uri, mașinile de teren au devenit mainstream – chiar și atunci când era vorba de mărci premium. Cu apetitul pentru SUV-uri a însemnat că acești producători s-au îndreptat apoi către alte nișe, așa că a luat naștere coupé-SUV-ul. Această clasă mică, dar profitabilă, a fost rafinată de-a lungul anilor, din fericire pentru Mercedes, deoarece GLE Coupé-ul său original nu a fost tocmai un câștigător. Cu toate acestea, această a doua versiune se mândrește cu o cantitate masivă de tehnologie, o mulțime de atractivitate premium, stil individual și, în forma GLE 400 d, un motor curajos, dar neted, care va aduce, de asemenea, un nivel mare de rafinament.

BMW X6 xDrive40d

Pentru: Oferă un echilibru frumos între confort și manevrabilitate, motor diesel puternic, mai accesibil Împotriva: Lipsește kitul standard GLE, portbagajul nu este la fel de mare ca cel al lui Mercedes X6 se bazează pe arhitectura CLAR Cluster de la BMW, deci este o construcție familiară care este folosită în alte mașini, cum ar fi Seria 5 sedan. Dar X6 este ridicat considerabil și corpul voluminos cântărește mult, subcotând doar GLE la 2.215 kg.

Formula celor două mașini este similară, iar X6 are o linie a acoperișului mai conică în comparație cu X5 pe care se bazează. În varianta 40d pe care o testăm (imaginile noastre arată un 30d), unitatea turbodiesel cu șase litri de 3,0 litri produce și mai multă putere decât GLE, la 335 CP și un cuplu identic de 700 Nm. Ușorul său avantaj de greutate înseamnă că X6 este puțin mai rapid de la 0 la 62 mph, luând 5,5 secunde, dar rareori veți conduce unul dintre modele fără plată, astfel încât cuplul ușor accesibil din aceste mașini are o influență mai mare asupra performanței. Cuplul maxim se realizează la turații puțin mai mari decât la GLE, dar X6 încă zboară înainte pe un val susținut de forță. Cutia de viteze ar putea avea un raport mai puțin, dar unitatea cu opt trepte a lui X6 este la fel de fluidă, dar mai receptivă. În timp ce X6 se potrivește cu confortul de rulare al lui GLE, este puțin mai zgomotos în mișcare. Dar totul este relativ, pentru că este încă o mașină incredibil de silențioasă.

Infotainment: sistemul este ușor de utilizat, iar grafica este clară. Adăugarea Android Auto la Apple CarPlay este un mare bonus.

Transmisia automată: cutia de viteze cu opt trepte este mai receptivă decât cea a lui GLE și schimbă rapoartele la fel de ușor.

Interior: cabina este bine construită din materiale de înaltă calitate, iar scaunele sunt confortabile.

Mercedes GLE Coupe

Pentru: Tehnologia este grozavă, rafinament superb, o mulțime de echipamente

Împotriva: este mai scump decât X6 ca standard, costisitor de rulat

Platforma MHA a lui GLE Coupé a fost concepută special pentru SUV-urile Mercedes. Este cu 33% mai rigidă decât arhitectura mai veche, dar nu este mai grea, deoarece folosește mult aluminiu. Cu toate acestea, la 2.295 kg, este încă un rezervor, iar GLE Coupé îl simte într-o oarecare măsură în mișcare. Nici el, nici BMW nu este o mașină a șoferului, dar GLE se simte mai letargic la viraj, în timp ce această greutate nu pare la fel de bine controlată în viraje mai rapide. Acest lucru se datorează parțial configurației, deoarece suspensia pneumatică adaptivă standard în modul său implicit Confort este moale, permițând o bună amortizare atunci când vine vorba de absorbția denivelărilor. Pe drumurile încoronate, cambrate, există un zgomot de cap vizibil, deoarece stați sus și vă legănați dintr-o parte în alta, dar rezultatul plăcut este o călătorie plăcută și rafinată, chiar și pe roțile standard de 22 de inci. Manevrarea sa este suficientă, cu suficientă aderență și siguranță încât, în ciuda înălțimii de rulare și a ruliului, este complet liniştitor, dar nu te angajează și nu te entuziasmează – chiar şi pentru un SUV. Elementul coupé aici este mai mult despre stil decât despre substanță. Este, totuși, superb de rafinat, iar motorul de 3,0 litri turbo cu șase cilindri în linie este o mare parte a acestui lucru.

Aceste mașini se potrivesc incredibil de bine. Vericatul il dati voi.