Volkswagen Golf R

  • 0

Volkswagen Golf 6 , cu ale sale calitati extraordinare, accede catre o alta clasa de masini. Fata de compactele obisnuite, putem spune ca Golf se afla in liga lui…singur. Programul Volkswagen Individual il trage si mai mult spre High-Class si ii confera celei mai vandute masini din lume o valoare materiala si spirituala neobisnuit de mare. Acum a aparut si cel mai puternic Golf produs vreodata: VW Golf R.

Volkswagen Golf R 2010

Noul VW Golf R inlocuieste Golf-ul R32 (V de 3.2 litrii). Va beneficia doar de un motor in 4 cilindrii, 2000 cmc, turbo, dar care va dezvolta o impresionanta putere de 270 cp. Va fii plasat deasupra versiunii VW Golf GTI.

La exterior observam ca  VW Golf R va beneficia de jantele Talladega precum si de un kit ce cuprinde spoilere schimbate, realizat de Volkswagen Individual.

Franele au fost upgradate, oferind o performanta si mai buna.

Volkswagen Golf R 2010

Dar cel mai revolutionar este sistemul TSI (turbina si compresorul care asigura supraalimentarea). In timp ce compresorul intra de la turatii mici, asigurand un cuplu marit, turbina actioneaza la turatiile mari, generand astfel superioritatea motoarelor VW. sistemul de injectie directa este prezent si aici, bininteles. Aceste noi tehnologii au permis obtinerea unei asemenea puteri…270 cp dintr-un motor de 2 litri in 4 cilindrii. Pe langa faptul ca motorul este mai mic fizic decat cel ce echipa VW Golf R32 dar totusi mai puternic, acesta nou este si mai economic. Cosnumul mediu decalarat de Volkswagen pentru Golf R este de 8.4 l/ 100 km.

Cuplul motor dezvoltat de agregatul de 2 l TSI este de 350 de newtoni disponibili intre 2500 si 5000 rpm.

Volkswagen Golf R 2010

VW Golf R reuseste atinga un timp de demaraj 0-100 km/h in numai 5.7 secunde atunci cand este dotat cu o cutie manuala in 6 trepte. Mai mult, cand transmisia este asigurata de o cutie DSG (dublu-ambreiaj), sprintul 0-100 km/h este realizat in doar 5.5 secunde. Astfel VW Golf R este cu o secunda mai rapid decat cechiul VW Golf R32.

Volkswagen Golf R 2010

VW Golf R sispune de un nou sistem 4Motion (tractiune integrala) care se bazeaza pe presiunea uleiului din sistemul 4×4, presiune generata, pentru prima data, de catre o pompa electrica. Noul sistem 4Motion de pe VW Golf R asigura o performanta si o stabilitate si mai mare.

Interiorul masinii, cu ale sale materiale rafinate inspira calitate si confirma ceea ce am spus in primele fraze ale acestui articol. VW Golf apartine deja altei clase. Volkswagen Individual confirma acest lucru.

Volkswagen Golf R 2010

Scaunele „Top Sport Seat System” au o ergonomie excelenta. Pana si scaunele au fost atent studiate si beneficiaza e mixtura mai multor teme de design: textura de pe mijlocul sezutului poarta numele de Kyalami design (Kyalami este un circuit de curse din Africa de sud); partea din fata a scaunelor este imbracata in „Titanic Black” pe cand partile laterale ale marginilor scaunelor sunt fabricate din micro-firbe San -Remo.

Volkswagen Golf R 2010

Foarte multa grija la detalii, foarte multa inovatie si foarte multa performanta pentru o masina a poporului ! Normal ca Golf este cea mai vanduta masina din lume.