Toyota Prius 2012 vs Honda Civic Hybrid 2012

  • 0

Ne-am propus sa aruncam o privire pe 2 reprezentante ale noului val „eco” , TOYOTA PRIUS vs HONDA CIVIC HYBRID.

Toyota PRIUS

Asa cum va spuneam si anul trecut TOYOTA este primul constructor de masini ce a prevazut ca viitorul apartine masinilor electrice sau in orice caz a celor ce folosesc un combustibil alternativ. Asa incat a introdus in fabricatie modelul hybrid inca din 1997. Asta spre deosebire de HONDA ce a facut acest lucru prin modelul Insight doi ani mai tarziu.

Toyota Prius este un automobil SF , ce realmente te duce cu gandul la viitor, un viitor pe care Toyota il vrea mai putin fad si mai putin inspaimantator pentru amatorii de motoare puternice si clasice.

HONDA CIVIC HYBRID

Honda este un constructor de mare succes ce a reusit sa scoata in piata adevarate regine in clasele sale precum HONDA ACCORD si  HONDA CIVIC dar ca si un constructor japonez ce se respecta a incercat si varianta hybrid inca din anul 1999 , doi ani mai tarziu ca rivalii de la Toyota asa cum va mentionam si mai sus.

Aspect exterior

Aspectul exterior este adjudecat fara dubii de Prius care isi surclaseaza adversarul cu un design extrem de atragator si suficient de modern cat sa nu deranjeze nici pe cei mai conservatori.

Interior

HONDA CIVIC HYBRID INTERIOR

TOYOTA PRIUS INTERIOR

Stând în Civic veţi observa un ecran montat pe bord, care furnizează date, cum ar fi consumul de combustibil, tipul de putere pe care îl utilizaţi şi mai mult.

Pe de altă parte, a conduce un Prius este incontestabil distinct şi ar putea avea nevoie de aclimatizare pentru nou-veniţi. Schimbatorul de viteze nu este ca nimic in alte masini. Este prea mic să-şi încheie în jurul valorii de mana – mai mult de un buton, într-adevăr. Nu este, de asemenea, nici un „parc” setare, în schimb masina are un buton pentru asta.

Toate datele critice într-un Prius ce te face sa te simti ca in  Starship Enterprise este pe un ecran central , inclusiv viteza, nivelul de combustibil şi grămezi de date care mai de care mai mult sau mai putin utile.

Nu acelaşi lucru este valabil de Civic Hybrid, care are un ecran pentru a oferi informaţii în timp real de combustibil construit în tabloul de bord digital, precum si un ecran mare de infotainment în consola centrală.

Ambele masini vin cu caracteristici standard, cum ar fi aer condiţionat şi geamuri electrice, deşi va trebui să plătească în plus în nici pentru a avea de navigaţie prin satelit. Honda ofera optional scaune din piele, care nu este disponibil în Prius.

Noua ne place mai mult interiorul de la Prius , insa nu doar vizual ci si ca utilitate bordul Prius-ului pare mai ofertant.

Tinuta de drum si alte caracteristici

Avem in discutie urmatoarele motoare :

Prius

Motor benzina / electric I4, 1.8L

Civic Hybrid

benzina / electric I4, 1,5 L

La motorizari avantajul este de partea Prius, si asta chiar si la caii putere unde TOYOTA PRIUS aduna 134 fata de 110 ai lui Civic Hybrid. Portbagajul la fel este mai mare la Prius , singurul lucru unde Civic Hybid sta mai bine este la cuplu motor unde reuseste 127 @ 1000-3500 rpm fata de 105 @ 4000 rpm.

Privind matematic este evidenta suprematie Prius insa pana la urma masinile hybrid au caracteristicile lor ce urmeaza a fi descoperite ele nu pot fi judecate prin prisma celorlalte masini , cu aceleasi specificatii urmarite precum la o masina pe combustibili conventionali.