PEUGEOT 508

  • 0

Acum 2 ani anuntam in cateva cuvinte aparitia proaspata in piata a noului model Peugeot 508 , iar acum un an va notificam prezenta la Frankfurt a lui 508 RXH… de atunci modelul deja putem spune ca a intrat in piata incercand sa reuseasca intr-o arie nu tocmai usoara a masinilor de clasa medie. PEUGEOT 508 inlocuieste 407 , asadar un model cu o viata interesanta ce a reusit in decursul existentei sa isi formeze o baza de clienti suficient de stabila, nu a fost ceva spectaculos dar a fost in nota Peugeot.

Motorizarea dezamageste , dar asta e deja boala veche pentru Peugeot, ele nu sunt suficient de puternice cu ce te-ai fi asteptat. Astfel, exista un motor pe benzina, oferit in versiuni aspirata (120 CP) si turbo (155 CP) care poate fi cuplat la cutii cu 6 trepte (manuala sau automata). Dieselurile sunt doua si se incepe cu un 1,6 de 112 CP. Urmeaza apoi motorul de 2 litri HDi care poate fi comandat cu 140 CP sau 163 CP, iar apoi se ofera cel mai puternic motor 2, 2 litri HDi cu 204 CP. La fel, cutii manuale cu 6 trepte sau automata cu 6 trepte.

In ciuda dimensiunilor apropiate de cele ale unui model de clasa mare, nu putem spune despre 508 ca este cel mai spatios sedan “mediu” din piata; cu toate acestea, avand o persoana de minimum 1,80 m la volan, ramane loc suficient in spate pentru genunchii pasagerilor. De asemenea, nu sunt probleme la cap sau la nivelul umerilor, iar, daca unul dintre ocupantii banchetei are o statura ceva mai plapanda, atunci calatoriile in cinci se pot recomanda, fara probleme si pe distante lungi. In privinta spatiilor de depozitare pentru obiectele mici, 508 se prezinta bine cu suficiente spatii la interior.

Interiorul 508

Avem plastice moi la atingere din pacate, inca nu putem vorbi despre acel mix desavarsit de rezistenta si finete, tipic adversarilor germani si italieni , pentru ca, de indata ce masina patrunde pe o portiune de asfalt imperfect, partea superioara a bordului incepe sa scartaie si sa vibreze. Probabil vor rezolva impedimentul cu ocazia faceliftului. Din punct de vedere ergonomic nu sunt foarte multe de criticat, caci designul simplu al consolei centrale a limitat suma de butoane la o valoare acceptabila; in plus, lizibilitatea este buna, iar separarea clara, pe doua etaje, a blocurilor pentru climatizare, respectiv pentru sistemul audio le face usor de accesat.

Masina va avea in fata o piata unde a mai fost si unde isi avea propriile atuuri (preturi si un look tineresc) insa aici de ceva vreme avem o nou venita teribil de agresiva cu snite calitati absolut fantastice si aici vorbim de KIA OPTIMA , ce isi permite sa intre in competitie si cu regele PASSAT , asadar daca mai amintim si de MAZDA 6 ori Honda Accord atunci cu siguranta vom vedea ce misiune dificila are noul 508 insa chiar si asa constructorul francez este optimist.